• Tom Janssen

De gecontroleerde chaos van DIRK. in Hasselt

DIRK. is op dit moment zonder twijfel de populairste indieband van Vlaanderen. De voorbije maanden stond de groep met drie singles tegelijk genoteerd in De Afrekening van de toonaangevende radiozender Studio Brussel. En dat was in de dertigjarige geschiedenis van die alternatieve hitlijst nog nooit voorgekomen. Hoog tijd om de Vlaamse rijzende sterren eens live aan het werk te zien. Dus togen we donderdag naar de Muziekodroom in Hasselt, diep in Belgisch Limburg.


OOR - 29 oktober 2021 / Fotografie Hub Dautzenberg


Het nieuwe kroost van DIRK., tweede plaat Cracks In Common Sense, is inmiddels al een jaar oud. Maar om de welbekende redenen kan het kindje pas nu pas aan ieder die het lief heeft getoond worden. ‘Dus eigenlijk is dit onze babyborrel’, aldus zanger en bassist Jelle Denturck.


Die tweede worp van DIRK. is overigens heel wat minder onstuimig dan diens voorganger. Op debuut album vloog de band nog wel eens aangenaam uit de bocht, maar op de nieuwe plaat is de grunge-meets-postpunk van het viertal teruggebracht tot een meer gecontroleerde chaos. En dat horen en zien we op deze avond in Hasselt ook terug.


Lees verder op OOR.nl!

2 weergaven0 opmerkingen