top of page

Recensie: DeWolff op Wolffpack rijker dan ooit tevoren

DeWolff

Wolffpack


Rock

(Mascot Label group/Mascot Records, 2021)


Als de jaren zeventig een universum vormen, dan is DeWolff de ruimtesonde die iedere uithoek ervan verkent. Ook op het nieuwe album Wolffpack shoppen de Limburgse Utrechters gretig binnen verschillende subgenres van de seventies rock-’n-roll.


In 2014 verruilde DeWolff op het toenmalige album Grand Southern Electric de psychedelica van de eerste platen voor een meer southern rock gekleurd geluid. Bovendien koos de band ervoor om compactere, meer toegankelijke songs te schrijven. Een keuze die de groep geen windeieren heeft gelegd, zeker gezien de gegroeide airplay op de radio. Zoals op NPO Radio 2, dat DeWolffs nieuwste single Half Of Your Love onlangs tot ‘Topsong’ bombardeerde.


De Zuidelijke invloeden zijn ook op Wolffpack weer terug te horen. R U My Savior? zou zo opgenomen kunnen zijn in de FAME-studio’s in Muscle Shoals en Bona Fide had ook uit de pen kunnen komen van Dan Auerbach van The Black Keys. Eerder genoemde single Half Of Your Love is daarentegen meer Yacht Rock-georiënteerd, en combineert west coast met soul, zoals The Doobie Brothers dat ook zo goed konden.


Is er dan helemaal niks meer over van het ooit zo uitgesponnen, experimentele geluid van DeWolff? Zeker wel. Luister maar eens naar tracks als Lady J en afsluiter Hope Train.


Het is die rijkheid aan muzikale invloeden, hoewel geworteld in hetzelfde decennium, die Wollfpack tot een sterk album maakt. Of het nu rock-’n-roll, soul, blues of psychedelica is: DeWolff speelt naar hartelust met de eigen voorliefdes en weet al die inspiratie te bundelen in tien ijzersterke tracks.


Laat DeWolff ook de komende jaren maar alle hoeken en gaten van het seventies-universum ontdekken; deze band is koersvast genoeg om niet te verdwalen.
Comentários


bottom of page