top of page

Review: SharQ Sessions #1 is rijkgevulde kersenmand

MC SharQ

SharQ Sessions #1


Verzamelalbum

(MC SharQ, 2021)


De Limburger Sharik Derksen (‘MC SharQ’) is een zeer bezige bij in de muziekwereld. Als programmeur, fotograaf, filmer en podcaster kent hij (en werkt hij met) veel bands en artiesten, die hij regelmatig in audio- dan wel videovorm weet vast te leggen. Tijdens de zogenaamde SharQ Sessions nam hij vanaf 2018 akoestisch werk op van aanstormende talenten en meer bekende namen. Nummers uit deze sessies zijn nu door Derksen gebundeld op een verzamelalbum, dat afgelopen maand verscheen.


Van de artiesten wiens werk op de Sessions-plaat prijkt, behoren Pocket Knive Army uit Utrecht, Robbert Duijff uit Heerlen en Marcel Harteveld uit Den Haag wellicht tot de bekendste. Derksen heeft ook de ruimte geboden aan talentvolle artiesten uit, met name, zijn thuishaven Limburg, zoals o.a. Maggie Dae, Celine van Veldhoven, Mala en Floortje Hover. Laatstgenoemde maakt indruk met haar song Duplohuis; een oprechte en ontroerende ode aan haar familie.


Het muzikale spectrum dat terug te horen is op SharQ Sessions is breed. Van de keltisch klinkende Ann My Guard tot de kleinkunst van Marcel Harteveld: het staat er allemaal op en is misschien wat veel van het goede voor op één en hetzelfde schijfje. Een unplugged-album van een enkele artiest is dan toch een grotere garantie op een speelbeurt van begin tot eind.


Neemt niet weg dat er genoeg te genieten valt op dit verzamelalbum. Blueszanger Robbert Duijf steelt de show met zijn track Broken Home en ook singer-songwriter Bas Kokkelmans valt op met zijn aan Bryan Adams refererende rock-’n-roll in Hey. De buitenopname van Back at the mountain van Mala - mét tjirpende krekels - is de ideale zomeravondsoundtrack, al is de inhoud van die track wat zwaarder dan de eerste luisterpoging doet vermoeden.


SharQ Sessions is als een mandje vol kersen: de ene vrucht is wat rijper en lekkerder dan de ander. Pik vooral diegene eruit die jou het best smaakt.
bottom of page