top of page

Mauro Pawlowski voor even magisch in Maastricht

Mauro Pawlowski heeft door zijn lidmaatschap van Evil Superstars en dEUS – en door zijn talloze solo- en nevenprojecten – de status van elder statesman in de Vlaamse popmuziek verworven. Die status gebruikt de vijftiger handig om samen te werken met een nieuwe generatie Belgische muzikanten. Zoals Jasper Maekelberg, de man verantwoordelijk voor de sound van onder andere Warhaus, Bazart en Faces On TV, die Pawlowski’s meest recente plaat produceerde. En laat het nou net diezelfde Maekelberg zijn die zondagavond als gitarist naast de grootmeester zelf op de bühne van de Muziekgieterij in Maastricht staat.


OOR - 1 november 2021 / Fotografie Hub Dautzenberg


Op dat nieuwste album, Eternal Sunday Drive, klinkt Pawlowski misschien wel toegankelijker dan ooit tevoren. Maar schijn bedriegt, want onderhuids van de zo mainstream klinkende rock- en popsongs borrelt nog altijd de dreiging en de excentriciteit die de Belpoplegende al zijn hele carrière kenmerken.


Live wordt die gevaarlijke kant van Pawlowski’s geluid steviger aangezet. De tracks leunen sterker op groove en ritme dan hoorbaar is op de plaat. Wellicht is het door de lijfelijke aanwezigheid van Maekelberg dat Pawlowski on stage momenteel dicht tegen het nieuwe geluid in Belgische popscene aanschuurt.


Lees verder op OOR.nl!

Comments


bottom of page